Motorola kjøper IP-TV-selskap i Sverige

Motorola girer opp på hjemme-underholdning i Europa med et oppkjøp i Sverige.

Motorola girer opp på hjemme-underholdning i Europa med et oppkjøp i Sverige.

Svenske Kreatel lager IP-baserte digitale TV-dekodere for bredbånds-TV. På kundelisten står selskaper som det store spanske teleselskapet Telefonica, nederlandske KPN og Telia Sonera. Nå er de kjøpt opp av Motorola, melder di.se.

Dette var nødvendig for å klare kampen fordi dette markedet nå går fra å være en liten nisje til et stort marked, mener sjef i Kreatel Lars Bengtsson.

- Det stiller helt nye krav til oss, for eksempel til logistikk, leveranseprosesser og salgsressurser. Det kan Motorola hjelpe oss med, sier han til di.se.

Motorola på sin side virker svært fornøyd med kjøpet.

- Vi får umiddelbar tilgang til IPTV-markedet i Europa, og dette er et raskt voksende marked. Vi får en programvareplatform som vi kan bygge videre på for en bredere kundebase, og tilgang til personalets ekspertise på IPTV, sier Dan Moloney, administrerende direktør for Motorola Connected Home Solutions til di.se

Kreatel har 60 ansatte og omsatte i fjor for 260 millioner svenske kroner. Salgssummen skal ligge rundt 800 millioner svenske kroner. Dette gjør gründer David Löwenbrand til en velhavende mann. Hans 5 prosent av aksjene vil gi ham rundt 40 millioner svenske kroner.

Kreatels løsning er Linux-basert og kan brukes med en lang rekke mellomvareløsninger, skriver selskapene i en pressemelding. Løsningen er fleksibel og skal passe godt sammen med Motorolas løsninger innen videooverføring. Motorola har fra før av ende-til ende-løsninger for videooverføring over ulike bredbåndsteknologier, opplyses det.

Til toppen