FORBRUKERTEKNOLOGI

Motorola klar med ny design-mobil

Motorola har avduket oppfølgeren til sin Razr-suksess. Krzr og Risr heter de to nye design-mobilene.

25. juli 2006 - 09:23

Motorola, verdens nest største mobilprodusent, ser ut til å ha funnet ut design er suksessformelen mot Nokia.

Selskapet har solgt over 50 millioner av sin syltynne Razr-mobil og i går avduket selskapet to oppfølgeren som bruker samme navnestrategi. Krzr (crayzer) og Risr (riser) viser at Motorola satser maksimalt på design og litt mindre på for eksempel hvor godt kameraet er.

Krzr er smalere enn Razr, bare 42 millimeter bred og bare litt tykkere. Telefonen brettes opp og har en innebygget musikkspiller med plass til 500 kutt. Man kan styre musikkspilleren med knapper på utsiden av mobilen når den er lukket. Som Razr er Krzr laget av magnesium, krom og glass.

Den samlere utformingen er ikke bare en gimmick - Motorola tror kvinner og asiatiske kunder som har mindre hender vil takke ja til en smalere modell. Krzr kommer i både versjoner for CDMA og GSM og kommer i salg i fjerde kvartal, fortalte selskapet.

Motorola lanserte også flere andre nyheter. En var GSM-modellen Rizr, en modell med skyvelokk som er 46 millimeter bred.

I tillegg lovet selskapet to 3G-versjoner av Razr - XX-modellen støtter vanlig 3G mens Maxx støtter også den HSDPA, som gir opp mot 2 Mbit hastighet.

(Bildet fra laptoplogic.com, hentet fra Motorolas søknad om godkjennelse av Krzr)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.