Motorola med Mac-kloner

Motorola lanserte igår StarMax PowerPC-basert MAC OS kompatible systemer med 5 års garanti. Systemene blir tilgjengelig i USA i slutten av oktober og i Europa mot årsskiftet.

Motorola lanserte igår StarMax PowerPC-basert MAC OS kompatible systemer med 5 års garanti. Systemene blir tilgjengelig i USA i slutten av oktober og i Europa mot årsskiftet.

Motorola lanserte 17. september den PowerPC-baserte StarMax familien med Apple Macintosh kloner. Systemene kommer på markedet i USA i slutten av oktober og til Europa mot slutten av året.

- Vi har ennå ikke valgt noen distributører for Norden, sier Michael Ullskog, Branch Manager Scandinavia ved Motorolas nordiske hovedkvarter i Sverige. Vi er i samtaler med noen aktører, men ingen ting er avklart. Du kan si at vi er på utkikk etter nordiske distributører.

I henhold til Motorolas pressemelding består StarMax familien av 3000 serien beregnet på nybegynnere og 4000 serien for kunder som ønsker høy ytelse. 3000 serien er basert på PowerPC 603e prosessoren i 160 Mhz eller 200 Mhz utgaver. 4000 serien bygger på den kraftigere 604e prosessoren også i 160 Mhz og 200 Mhz utgaver. Systemene har PCI arkitektur , fra 16MB RAM, 1,2GB harddisk,og 256K nivå 2 hurtigbuffer. Begge seriene har 8 X CD-ROM og 16-bit stereo lydkort. 3000 serien kommer i tillegg med 28,8 data/faxmodem.

Prisene i USA vil ligge på $1595-2395 for 3000 serien og $2395-3595 for 4000 serien. Prisene i Norden er ennå ikke fastlagt. Begge seriene kommer med fem års garanti. I USA vil første året omfate en on-site garanti. Det er ennå ikke bestemt hvordan garantiordningen blir i Norden.

- Motorola er en av flere som har lisens til å produsere Apple kompatible maskiner, sier Odd Martinsen, administrerende direktør i Apple Norge AS. Utover denne lisensen har Apple ikke noe med Motorolas satsning og kjenner således ikke til deres planer i det norske markedet.

digi:data venter spent på om noen av de nordiske distributørene ønsker å satse på Applekloner. Motorola er et stort, solid og seriøst selskap så det er ikke umulig at de vil få gjennonslag for sine maskiner. Dog har Motorola liten erfaring med produksjon og salg av datamskiner, og de føyer seg inn i rekken av teknologiselskaper som nå ønsker å bli en aktør i PC markedet. Tidligere i år har Toshiba og Sony kastet seg ut i det konkuranseutsatte PC markedet.

Til toppen