BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola MMX-softmodem

Motorola er blant de første til å utnytte de nye multimediainstruksjonene i MMX-teknologien. Et modem, hvis eneste synlige maskinvare er en enkel analog/digital svitsj, vil bli levert som standard på PCer produsert av Motorolas samarbeidspartnere i løpet av første kvartal '97.

Eirik Flaa
10. jan. 1997 - 10:00

Ytelsen som tilbys i de nye MMX-prosessorene, åpner for at mye av den jobben som tidligere ble foretatt internt i modemet, nå kan gjøres av hovedprosessoren. I denne sammenheng annonserer Motorola at de har produsert et programvaremodem som kun trenger en ekstern svitsj for analog/digital signalkonvertering. Modemet, som går under betegnelsen SM34DFV, vil i utgangspunktet være 28.8Kbps, men det vil være mulig å oppgradere til å takle overføringshasigheter på 33.6Kbps og 56Kbps. Muligens vil også modemet bli lansert sammen med Motorolas nye talegjenkjenningsprogramvare som muligjør talestyrt surfing. Mye av æren for produktet tildeles den nye MMX-teknologien som ble lansert av Intel igår.

- Det ville vært mulig å produsere liknende teknologi for tradisjonelle Pentium-systemer, men det ville gjort krav på en urimelig mengde prosessorkraft, sier General Manager i Motorolas modemdivisjon, Mike Tremontana, til digi:data. Han kan også fortelle at modemet i første rekke vil bli lansert sammen med nye PCer.

- Vi er i forhandlinger med flere store PC-produsenter om å skipe modemet med deres nye MMX-modeller. Sannsynligvis vil de første modellene være på plass i løpet av en måneds tid, sier Tremontana. Han legger til at det er lite trolig at modemet vil være tilgjengelig som selvstendig produkt.

- Våre foreløpige planer innebærer at modemet først og fremst skal være et OEM-produkt for PC-produsenter, sier Tremontana, som samtidig lover at modemet også vil bli levert til norske PC-produsenter.

- Vi har positive erfaringer fra samarbeid med produsenter i Norge, avslutter Tremontana.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.