Motorola og Palm lager "MotorPalm"-mobiler

Motorola og Palm vil samarbeide om å utvikle en ny serie mobiltelefoner som kombinerer trådløs data og tale. Resultatet av samarbeidet skal være klart i 2002.

Motorola og Palm vil samarbeide om å utvikle en ny serie mobiltelefoner som kombinerer trådløs data og tale. Resultatet av samarbeidet skal være klart i 2002.

Mobiltelefoner som består av Palms operativsystem og Motorolas mobilteknologi vil inkludere en stor fargeskjerm, Palms adressebok og kalender, samt muligheter for å surfe på Internett. Telefonen skal kunne knyttes til en PC for å utveksle og synkronisere informasjon.

I første rekke er det Palm som skal designe og produsere terminalene, som lages for GSM-systemet. Telefoner for andre mobilsystemer vil komme etter hvert.

Selskap, som har forsøkt å kombinere små datamaskiner med mobiltelefoner, har til gode å se produktene bli spesielt store suksesser. Palm mener likevel at det er store muligheter i markedet. Toppsjef Carl Yankowski sier til The Wall Street Journal at i den siste tiden har teknologien utviklet seg raskt. - Nå har vi en mulighet til å redefinere de nye produktene.

Merle Gilmore, som leder Motorolas mobil-produksjon, mener suksessen for det nye produktet vil ligge i at det utvikles i samarbeid mellom to bedrifter, en som er spesialisert på trådløs data, en annen på trådløs tale.

Blant produsenter for håndholdte datamaskiner er det i dag stor interesse for å knytte produktene tettere til mobilverdenen, og mange ser for seg en konvergens der mobiltelefonene blir den håndholdte datamaskinen.

Christopher Fletcher, som jobber med forskning hos Aberdeen Group, sier samarbeid av typen Palm og Motorola representerer en ny trend i markedet. Han tror også at Palm er i ferd med å få et overtak ved at stadig flere selskap velger nettopp dette som sin plattform. Fletcher mener derfor at Psion ligger etter i kappløpet om å vinne desktopkrigen.

Motorola og Palm er allerede partnere etter at Motorola kjøpte det selskapet kalte for en strategisk post i Palm, for et knapt ett år siden.

De to selskapene har ennå ikke bestemt seg for om navnet på de nye telefonene blir Mororpalm, eller Palmorola eller noe annet. Heller ikke hva slags prisnivå selskapene vil legge seg på er uklart, men det som er klart er at det er Motorola som skal ha hovedansvaret for salget av de nye telefonene.

Til toppen