BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola og Siemens vurderer mobilsamarbeid

Samme dag som Sony Ericsson Mobile Communications etableres, vil tilsvarende planer mellom Motorola og Siemens bli gjort kjent. Et felles Motorola-Siemens selskap på mobiltelefonsiden vil ha en markedsverdi på over 20 milliarder dollar.

Frode Eriksen
1. okt. 2001 - 11:07
Nokia
SonyEricssonSony Ericsson Mobile Communications


For andre aktører i bransjen er det viktig ikke å bli stående på sidelinja. Derfor er det ikke overraskende at Motorola og Siemens, ifølge Wall Street Journal planlegger å samarbeide om utvikling og salg av nye mobiltelefoner. Selskapene vurderer også om mobilnettvirksomhetene skal fusjoneres.

På mobiltelefonsiden er de to selskapene verdens andre og tredje eller fjerde største mobilmerke, alt etter hvilke tall en bruker. Tilsammen oppnår de to selskapene mellom 20 og 25 prosent markedsandel på global basis.

Ifølge Wall Street Journal skriver er det økonomiske nedgangstider som først og fremst gjør at bransjen nå lar seg restrukturere, en endring som bare for ett år siden virket nærmest umulig.

Bak endringene i bransjen ligger også mobiloperatørenes behov for fungerende terminaler i volum til de nye tjenestene som flere har gamblet på skal kunne betale tilbake de enorme summene som ble langt ut i europeiske UMTS-auksjoner i fjor.

Ifølge avisen har samtalene mellom Motorola og Siemens vært i gang siden i sommer, og det er slett ikke sikkert at det blir noen avtale ennå. Talsmenn for begge selskapene vil ikke kommentere saken.

Motorola har levert tre resultatvarsler de siste tre kvartalene, og melder nå sist at tapene for tredje kvartal blir større enn tidligere forventet. Både Motorola og Siemens har foretatt oppsigelser i titusentall siden januar i ett forsøk på i kompensere for dårlige økonomiske utsikter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra