Motorola realiserer Bluetooth for IBM og Toshiba

Fra den hittil største internasjonale Bluetooth-konferansen, meldes det blant annet at Motorola vil lage Bluetooth-komponenter for IBM og Toshiba.

Fra den hittil største internasjonale Bluetooth-konferansen, meldes det blant annet at Motorola vil lage Bluetooth-komponenter for IBM og Toshiba.

I dag starter den fire dager lange konferansen og utstillingen Bluetooth 2000 i Monaco. Det ventes en rekke kunngjøringer av kommende Bluetooth-produkter og -partnerskap. Arrangøren antar at 1500 vil ta del i kongressen, mens utstillingen vil bestå av 60 stands.

Bluetooth er en teknologi for trådløs dataoverføring over korte avstander, som vil brukes til å erstatte ledninger mellom ulike typer utstyr. Ericsson har lansert et Bluetooth-basert handsfree sett for sine mobiltelefoner. Andre Bluetooth-anvendelser vil kople lommemaskiner til bordfaste PC-er, skrivere, tastaturer, kameraer og så videre. Markedet har latt seg tirre av løftene, og analytikerne i Cahners In-Stat forespeiler en omsetning av Bluetooth-brikker på nærmere en milliard dollar neste år. Medlemstallet i Bluetooth Special Interest Group har vokst til 1900 selskaper.

Mye av Bluetooth-utstillingen i Monaco vil være preget av at leverandører av Bluetooth-produkter velger hvem de vil kjøpe Bluetooth-brikker fra. Både eldre og nye brikkeprodusenter tevler om deres gunst.

Motorola har kunngjort avtaler med både IBM og Toshiba om å levere Bluetooth-komponenter til bærbare og bordfaste PC-er. Motorola vil selv lage Bluetooth-utstyr til egne mobiltelefoner, og levere Bluetooth-løsninger på integrerte brikker til andre leverandører. Blant Motorolas eget Bluetooth-utstyr vil det være en handsfree-løsning tilsvarende den Ericsson har kunngjort. Et felt Motorola vil satse særlig sterkt på, er Bluetooth-utstyr til bruk i biler.

De to PC-komponentene Motorola vil vise, er et Bluetooth-kort til bordfaste PC-er, og en Bluetooth-boks som kan koples til USB-utgangen på en PC. Hensikten i begge tilfeller er å ordne Bluetooth-samband med periferiutstyr som skrivere, lommemaskiner og kameraer. Motorola sier det vil også lage komponenter til bestemte typer periferiutstyr, blant annet skrivere.

Conexant Systems har Bluetooth-komponenter til en rekke bærbare enheter, og regner med å kunne levere "Bluetooth på én brikke" i løpet av tidlig neste år.

Et lite britisk selskap, Cambridge Silicon Radio, har samme idé, og ventes å kunngjøre en avtale med det japanske konsortiet Tochigi Mitsumi. Cambridge Silicon Radio har et partnerskap med Socket Communications som demonstrerte en Bluetooth-løsning på CompactFlash-kort til Windows CE-baserte lommemaskiner fra Hewlett-Packard.

Texas Instruments (TI) er også blant utstillerne og vil ventelig demonstrere egne Bluetooth-komponenter. TI har inngått Bluetooth-partnerskap med blant andre Widcomm og Troy XCD. Sistnevnte har gjort seg spesielt bemerket for sine løsninger som kopler skrivere direkte til Internett og andre nettverk.

Les mer om Bluetooth:


Kulepenn med Bluetooth
Presenterer WAP-telefon med Bluetooth
Blåtann-radio er forsinket
Bluetooth kan ikke forstyrre trådløse lokalnett
Frost & Sullivan: - Bluetooth går til himmels
Microsoft inn i Bluetooth
Mini-radio erstatter alle ledninger
Ericsson ser for seg en Linux-tjener i alle hjem
Bluetooth 1.0 er klar - gir trådløse nett for tale og data
80 prosent skal over på bærbar PC hos Intel

Til toppen