TELE-KOMMUNIKASJON

Motorola saksøker Apple for 18 patentbrudd

Vinner de fram, vil det ramme produkter fra iPad til Mac.

Patentsøksmål setter et stadig større preg på konkurransen mellom leverandører av utstyr og plattformer til avanserte mobiltelefoner. Google og Oracle er i intens strid om Java-implementasjonen i Android, og Microsoft anklager Motorola for patentbrudd. Apple har saksøkt HTC, en framgangsrik taiwansk leverandør av mobiltelefoner basert på både Android og Windows, og har også søksmål gående med RIM og Nokia.

I stedet for å gå til motangrep mot Microsoft, leverte Motorola i går et søksmål mot Apple, som de hevder bryter 18 av deres patenter. Motorola sier deres teknologi brukes ulovlig i produkter som iPhone, iPad, iTouch og Mac, samt i MobileMe og App Store. Patentbruddene skal omfatte trådløs kommunikasjon, e-posthåndtering, nærhetssensorer, applikasjonsstyring, stedsbaserte tjenester og synkronisering mellom ulike typer apparater.

Motorolas søksmål mot Apple er levert i rettsinstanser i to delstater, Illinois – der det er ett søksmål i Libertyville og ett i Chicago – og Florida. Det kreves i begge at Apples bruk Motorolas teknologi må opphøre, og at selskaper betaler en erstatning. Motorola har videre bedt den amerikanske regjeringskommisjon for utenrikshandel, International Trade Commission, å etterforske saken.

I juni inngikk Motorola et forlik med Blackberry-opphavet RIM, som gikk med på å inngå en lisensavtale og kompensere Motorola gjennom en éngangsutbetaling.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.