Motorola satser hardt på Google Android

Bygger opp utviklingsavdeling med flere hundre Android-utviklere.

Motorola satser hardt på Google Android

Bygger opp utviklingsavdeling med flere hundre Android-utviklere.

Google er i ferd med å bli en maktfaktor i flere deler av bransjen enn bare søk og tilhørende annonser. De investerer kraftig på flere områder for å støtte opp om sine inntektskilder.

En av satsingene som har fått mye oppmerksomhet er Google Android, en friprog mobilplattform som mobilleverandører kan bruke på sine enheter istedenfor Symbian og Windows Mobile.

For Google er det heller ikke viktigst å tjene mye penger på Android i seg selv. De regner med å tjene mye penger på at bedre mobiler genererer mer mobil webtrafikk. De skal vistnok ha fått en skikkelig aha-opplevelse da mobil websurfing tok av med Apples iPhone.

Den første mobilen som bruker Android er ikke helt klar ennå, men den er vist frem og den er i salg fra 22. oktober i år. T-Mobile får æren av å være først ute, men de blir neppe størst.

Det kan kanskje Motorola greie. Den amerikanske mobilgiganten har slitt i kampen mot Nokia og de andre, men har fortsatt kapasitet til å gjøre et stort innhugg i markedet hvis de lykkes.

Nå satser de for fullt på at deres neste suksessmobil bygges med Google Android. De har en avdeling med 50 utviklere som jobber med Android-utvikling, men ifølge Techcrunch skal denne avdeleingen nå mangedobles til hele 350 ansatte.

Motorola har tidligere vært en av norske Trolltechs viktigste kunder, men dette kundeforholdet kan ha kjølnet noe etter at Nokia kjøpte selskapet og tok det av børs tidligere i år. Det spørs derfor om de vil prioritere å jobbe med Qt eller Qtopia i tiden fremover.

Apple har hatt stor suksess med både selve iPhone, og med den tilhørende iPhone-tjenesten. Microsoft skal på sin side være forsinket med neste utgave av Windows Mobile, og mange tror derfor at Android er den reelle utfordreren til iPhone og Apple App Store. I motsetning til Apple, så skal Android ha et veldig åpent sinn i forhold til hvem som får selge mobilapplikasjoner via deres tjeneste.

    Les også:

Til toppen