Motorola satser på design og 3G

Motorola annonserte mandag en rekke nye mobiltelefoner, både med og uten støtte for 3G.

Motorola annonserte i forbindelse med 3GSM-konferansen i Cannes denne uken, seks nye mobiltelefoner. Tre av mobilene har støtte for 3G-teknologien UMTS, men kundene må vente lenge før disse blir tilgjengelige i butikken.

Motorola E1120 støtter 3G og leveres med innebygd 3 megapiksel kamera med 8x digital zoom, 30 lux lampe og egen tast for lukkermekanismen. E1120 har støtter videofunksjonalitet som streaming-funksjoner, opptak av mer enn 25 bilder per sekund og leveres med en fargeskjerm med QVGA-oppløsning og doble "3D polyfoniske" høyttalere.

Motorola A1010 er en PDA-lignende smarttelefon med støtte for 3G og businessfunksjoner som VPN-support, avansert PIM-administrasjon, push-basert e-post, internettsurfing og lynmeldinger. Den har 48 MB internt minne, som kan utvides opp til 512MB via Trans Flash. Mobilen støtter telefonkonferanse og websurfing. Den har også en trykkfølsom fargeskjerm, 2 megapiksels kamera, spill og audiovisuelle funksjoner.

Motorola E1060 er en 3G-telefon som skal være spesielt designet for musikkinteresserte. Den støtter i tillegg video-opptak, nedlastning og avspilling. Mobilen leveres mked et 1,3 megapiksel kamera, støtter toveis videosamtaler, leveres med høyttaler og fargeskjerm. Uten å gå i detalj, oppgir Motorola at E1060 vil bli tilgjengelig for en rimelig penge.

Dessverre vil ikke Motorola kunne levere disse 3G-mobilene før i fjerde kvartal av 2005.

Motorola A1010, E1060 og E1120

Selskapet har også lansert tre mobiltelefoner uten 3G-støtte. I stedet har selskapet fokusert på design og utseende.

Motorola PEBL V6 - trolig det eneste bildet selskapet har publisert

PEBL V6 har en avrundet form. Den har en mekanisme som lar brukeren betjene og åpne telefonen med én hånd, og den leveres i en polert metallfinish. Mobilen støtter Bluetooth og leveres med 5 MB minne og VGA-kamera.

SLVR V8 skal være slank og lett med en vekt på 85 gram. Den har integrert VGA-kamera, digital lydavspiller, støtte for Bluetooth, Trans Flash minnekort og EDGE-basert datautveksling. Skjermen rommer 176 x 220 piksler med opp til 262.000 farger. SLVR V8 skal være ankerproduktet i en ny serie SLVR-er på vei.

V3 RAZR black er en spesialutgave som bygger på RAZR V3, og kommer i en kullsvart farge. Mobilen vil bli gitt til superstjerner nominert til priser ved årets Oscar-utdeling.

Motorola har ikke oppgitt noen lanseringsdato for designmobilene, bortsett fra å skrive at V3 RAZR black "snart" blir tilgjengelig i butikkene.

Motorola SLVR V8 og V3 RAZR black (i midten og til høyre)

Til toppen