AVTALER & KONTRAKTER

Motorola selger unna for milliarder

Nokia Siemens kjøper en av selskapets tre divisjoner.

19. juli 2010 - 14:20

Motorola splittes opp, og kvitter seg med en av selskapets tre hovedavdelinger. Det er i tråd med planer som strekker seg et par år tilbake i tid.

    Les også:

Nokia Siemens Networks (NSN) overtar mesteparten av avdelingen for infrastrukturprodukter for trådløst bredbånd til bedriftsmarkedet og det offentlige.

For dette betaler de 1,2 milliarder dollar i kontanter, tilsvarende 7,5 milliarder kroner etter dagens kurs. Det går frem av en pressemelding mandag.

Oppkjøpet gir NSN nye kundeforhold med minst 50 ulike teleoperatører. I tillegg styrkes selskapets eksisterende forhold til blant annet China Mobile, Sprint, Verizon og Vodafone.

Divisjonen som i dag ble solgt utvikler tale-, data- og video-produkter til trådløse nettverk basert på GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX samt LTE. Virksomheten teller om lag 7.500 ansatte, og inkluderer forskningsavdelinger i land som USA, Kina og India.

- Oppkjøpet vil betydelig styrke oss på verdensmarkedet, samt bedre salget vårt i USA og Japan, sier konsernsjef Rejeev Suri i Nokia Siemens Networks (NSN), det felleseide selskapet til Nokia og Siemens som lager utstyr til teleoperatører.

Med Motorola-divisjonen på laget forventer NSN å vokse til å bli den tredje største leverandøren av trådløst teleutstyr i USA, den største utenlandske aktøren i Japan, og ellers styrke nummer 2-plassen selskapet har for leveranser av teleinfrastruktur globalt.

Deres fremste konkurrenter er svenske Ericsson, samt kinesiske Huawai.

Motorola og Nokia Siemenes forventer at oppkjøpet vil være gjennomført mot slutten av inneværende år, men ikke påvirke regnskaptallene til Nokia Siemens Networks i 2010.

Det som nå gjenstår i Motorola er avdelingen for mobiltelefoner, samt kabel-tv-bokser. Disse to avdelingene skal etter planen splittes i uavhengige selskaper tidlig neste år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.