BEDRIFTSTEKNOLOGI

Motorola slipper løs Blackbird

Motorola vil lansere sin PowerPC-baserte arkitektur for multifunksjons konsumentsystemer under en messe tidlig i januar. Blackbird er kodenavnet på arkitekturen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. des. 1998 - 13:07

Motorola vil lansere Blackbird - ventelig under et helt nytt navn - under vinterens messe for konsumentelektronikk som starter den 7. januar i Las Vegas.

Blackbird er ifølge EE Times et multifunksjonssystem som kan tilby hjemmebrukeren en enkel boks som kan fungere som spillsystem, nettverksdatamaskin (NC), bredbåndsruter og set-top-boks.

Solectron vil være først ute med å bygge Blackbird-systemer – i første omgang for kunder som ønsker referansemodeller. Kommersiell produksjon ventes å komme i gang i løpet av første kvartal av 1999, og Motorola diskuterer nå med noen av USAs største kabel-TV-tilbydere og telefonselskaper.

Mange av komponentene i Blackbird er utviklet av Motorolas partnere: Spyglass har bygget en nettleser og annen nettverksprogramvare. VM Labs har samarbeidet med Motorola for å lage en mediaprosessor, Nuon. Denne har tidligere vært kjent under kodenavn som Merlin og Project X. Nuon er en 128-bits VLIW-motor (Very Long Instruction Word) som vil arbeide sammen med hovedprosessoren i Blackbird, som er basert på PowerPC 860-kjernen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.