Motorola utsetter kobberbrikke-fabrikk

Motorola har lagt planene om bygging av en ny produksjonsfabrikk for kobberbaserte brikker på hylla. Årsaken skal være svak etterspørsel etter databrikker generelt.

Ifølge Motorola skal etterspørselen etter halvlederprodukter ha sunket så mye det siste året at det ikke vil være forsvarlig av selskapet å bygge fabrikken slik situasjonen er i dag.

- Spesielt etterspørselen etter brikker med høy ytelse er svak, sier Scott Stevens, talsmann for Motorola, til News.com.

Motorola begynte allerede i 1995 å planlegge den nye fabrikken som skulle ligge i Virginia i USA. Det ble virkelig fart i sakene da selskapet i desember i fjor annonserte at det ville bruke tre milliarder dollar på byggingen. Dette ville ha vært den største enkeltstående investeringen i Motorolas historie.

Motorola hadde planlagt å komme igang med produksjonen sent i 1999. Stevens understreker at planene bare er lagt på hylla, ikke forkastet.

- Ingen er mer ivrige etter å begynne å selge brikker enn det vi er, sier han.

I fremtiden ventes det at høy-ytelsesbrikker laget med kobberkretser vil bli funnet i håndholdte enheter, mobiltelefoner, kraftige personsøkere, samt andre datamaskiner, blant annet PC-er. Kobberbrikkene utvikler mindre varme og er raskere enn dagens brikker med aluminiumkretser.

Til toppen