RESULTATERFINANS

Motorola varsler problemer og svakt salg

Det går dårligere enn forventet for Motorola og i går måtte de varsle markedet om svake tall.

22. mars 2007 - 08:06

Amerikanske Motorola er en av verdens største mobilleverandører. De leverer en fjerdedel av alle mobiltelefonene som selges på verdensbasis.

Nå varsler det 80-årige selskapet at de har problemer og at omsetningen deres i inneværende kvartal vil bli en milliard dollar mindre enn det de tidligere har signalisert til markedet. Selskapet forteller også at de vil gjøre en omfattende reorganisering av ledelsen.

Dette er dårlige nyheter for alle aksjonærene, så Motorola passet på å legge frem et tilbakekjøpsprogram av egne aksjer, samtidig med at de kom med de dårlige nyhetene. På den måten kan selskapet selv kjøpe noen av aksjene som investorer ønsker å selge. Totalt skal Motorola kjøpe tilbake egne aksjer for 7,5 milliarder dollar innen juli 2009.

Til New York Times sier Motorola at de i etterpåklokskapens klare lys ser at de var for aggressive i jakten på markedsandeler, og at det gikk hardt utover fortjenesten.

- Vi mistet fokus på det som gjorde oss suksessfulle i 2004 og 2005. Man får lett en for grådig apetitt på markedsandeler, men man må vite at man har fundamentet for å greie det, sier Edward J. Zanderm, administrerende direktør i Motorola, til New York Times.

Zander forklarer nedturen med at de gjorde feilgrep både i i markedet for billige mobiler og i det mer avanserte høyende-markedet. Selskapet klarte ikke å ta ut fortjeneste på sine billige mobiler til under 40 dollar og de var for sent ute med 3G-mobiler, spesielt i Europa, mener Zander.

I regnskapskvartalet som ender 31. mars, estimerer Motorola nå at de vil omsette for cirka 9,2 milliarder dollar. Tidligere har de signalisert at det ville endte på cirka 10,5 milliarder dollar.

Selskapet forventer fortsatt å ende i pluss for 2007-året som helhet, selv om de regner med at også de tre andre kvartalene vil bli svakere omsetningsmessig.

The company said it plans to repurchase $2 billion of shares on an accelerated basis and is increasing its overall buyback to $7.5 billion through July 2009.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.