Motorola vil produsere ARM-prosessorer

Palm vil gå over til ny arktitektur, og Motorola skyr ingen midler for å holde på en stor kunde.

Motorola, produsent av DragonBall-prosessoren, som blant annet brukes i Palms håndholdte datamaskiner (PDAer), har lisensiert ARM-arkitekturen.

Denne arkitekturen er den største innen håndholdte datamaskiner, og mange mener den er minst like god som Motorolas egen prosessor, men med bedre muligheter for høyere hastigheter og dataprosessering.

ARM er kjent for sin gode kombinasjon av høy ytelse, små kontaktpunkter, lave energiforbruk og kjapp kode. Kompatibilitet mellom instruksjonssett for de forskjellige prosessorfamiliene fremmer også gjenbruk og reduserer utviklingstiden.

Palm har tidligere uttalt at de planlegger å gå over til ARM i fremtiden, og dette kan være Motorolas frieri for å beholde en såpass stor kunde.

- Vi svarer på kundens krav ved å gi muligheten til å maksimere sine investeringer i ARM-baserte systemer, applikasjoner og verktøy. Alle Motorolas nåværende prosessorer vil fortsatt støttes, og ARM vil produseres som en helt egen prosessor-linje som vil legges til i vårt utvalg av 32-bits prosessorer, sier Fred Shlapak, sjef for Motorolas Semiconductor Products Sector i pressemeldingen.

Motorola har etter det digitoday erfarer ingen planer om å avslutte produksjonen av PowerPC, M-CORE eller ColdFire.

Til toppen