RESULTATERFINANS

Motorolas mobilsalg i fritt fall

Sparepakke gjør at selskapet likevel unngår røde tall.

3. aug. 2009 - 10:09

Motorola, amerikansk produsent av mobiltelefoner og kommunikasjonssystemer, har lenge slitt med skrantende salg.

Det som en gang var verdens største mobilleverandør har måttet se markedsandelene stupe de siste årene, og trenden fortsetter.

Selskapets omsetning faller innen alle forretningsområder. Verst går det ut over mobil, der salget nær ble halvert det siste kvartalet.

Totalt falt omsetningen 32 prosent til 5,5 milliarder dollar, ifølge kvartalstallene som ble presentert rett før helgen.

I andre kvartal har Motorola solgt 14,8 millioner håndsett. Det gir selskapet en global markedsandel for mobiltelefoner på 5,4 prosent, ned fra 9,5 prosent for ett år siden, skriver Wall Street Journal.

Forrige kvartal var markedsandelen på 6 prosent. Så sent som i 2007 var andelen på nær tyve prosent.

Motorola klarte å unngå røde tall i regnskapet, tross det dystre salget. Grunnen er kraftig innsparing, samt enkelte engangsinntekter.

Det ligger en inntjening på 26 millioner dollar på bunnlinjen for selskapet etter årets andre kvartal.

Motorola opplyser at de nå intensiverer sitt spareprogram og regner med å spare ytterligere 100 millioner dollar i år. Det betyr at selskapet til sammen planlegger å spare 1,8 milliarder dollar.

Etter planen skal selskapet komme med flere Android-baserte enheter i fjerde kvartal. Det er de imidlertid ikke alene om. Det er ventet at over tyve mobiltelefoner fra forskjellige produsenter blir leverte med det åpne operativsystemet i løpet av inneværende år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.