Motvind på mobilt Internett rammer Telenor Mobile

I fjor refokuserte djuice sin innsats fra mobilt Internett til SMS. Nå kommer meldingen om at minst 35 ansatte må gå i en omorganisering.

Det er dn.no som i går meldte at minst 35 må gå fra storsatsingen til Telenor Mobile, djuice.com.

dn.no gjengir en intern melding til de ansatte, hvor mobilsjef Arve Johansen skriver at "Bakgrunnen for reorganiseringen er at mobilt Internett ikke har utviklet seg som forventet, og i likhet med andre internettportaler må vi også dessverre nedbemanne".

Kommunikasjonsdirektør Dag Vangsnes i Telenor Mobile sier til digi.no at de allerede i fjor sommer bestemte seg for å refokusere strategien sterkere grad på SMS kontra mobilt Internett.

- Mobilt Internett tar tid å få innført i markedet, fastslår han.

Han sier at de nå foretar en restrukturering av de ansatte som driver med satsingen i djuice.com og forretningsområdet mFuture og mHorizon som skal integreres i mNorway.

Telenor Mobil har sine operasjoner delt i disse tre områdene hvor Telenor Mobil, Zalto Communications og oyo.no ligger under mNorway. Den internasjonale mobilporteføljen ligger under mHorizon, mens fremtidsrettede mFuture inneholder satsinger på nye mobile Internett- og portaltjenester i Norge og utlandet og her ligger djuice.com.

65 millioner kroner har vært nevnt som en sum som Telenor har brukt på å markedsføre djuice i forbindelse med Volvo Ocean Race, et race som dessverre for skipper Knut Frostad, Telenor og Norge generelt har vært svært skuffende.

I djuice.com jobber det før kuttene 120 medarbeidere, men også i mHorizon skal det kuttes på grunn av at Telenor Mobile skal ut av flere av mobilinvesteringene, noe som vil føre til overtallighet.

Telenor skal, ifølge dn.no, i første omgang satse på å fristille de ansatte gjennom sluttpakker eller utplassering i andre virksomheter.

Til toppen