Mountain Lion er trolig ferdigutviklet

Det ventes ingen endringer etter denne ukens testutgave.

Brukere av Mac med OS X v10.6.8 eller nyere skal kunne oppgradere til Mountain Lion for omtrent 20 dollar.
Brukere av Mac med OS X v10.6.8 eller nyere skal kunne oppgradere til Mountain Lion for omtrent 20 dollar. (Bilde: Apple)

Det ventes ingen endringer etter denne ukens testutgave.

Apple kom denne uken med det som skal være den siste testversjonen av OS X Mountain Lion (10.8). Denne er tilgjengelig for applikasjonsutviklere, har merkelappen «Gold Master» (GM) og vil etter all sannsynlighet være så godt som identisk med den versjonen som skal komme i salg.

Dersom det ikke blir funnet noen alvorlige feil eller sårbarheter, vil Mountain Lion trolig bli gjort tilgjengelig for kjøp gjennom Mac App Store innom noen uker. Apple har tidligere lovet at det vil skje i juli. I forbindelse med de to foregående oppgraderingene av OS X, gikk det henholdsvis 16 og 19 dager mellom utgivelsen av GM-utgaven og lanseringen av produktet. Dette skriver Computerworld.com.

Apple skal presentere kvartaltallene for forrige kvartal den 24. juli, og en del mener at Mountain vil bli gjort tilgjengelig i forbindelse med dette, eventuelt dagen etter.

En oversikt over hvilke Mac-er som kan oppgraderes, finnes her. Alle maskiner introdusert i 2009 eller senere kan oppgraderes, men også en hel del eldre maskiner. En del ny funksjonalitet vil bare støttes av de nyere maskinene.

    Les også:

Til toppen