Mozilla 1.2 klar for nedlasting

Den endelige utgaven av Mozilla 1.2 lansert tirsdag denne uken. Såkalt prefetching er den viktigste nyheten.

Den endelige utgaven av Mozilla 1.2 lansert tirsdag denne uken. Såkalt prefetching er den viktigste nyheten.

Mozilla 1.2 kan nå lastes ned fra Mozilla.orgs nettsted. Det er ingen revolusjonerende nyheter i den nye klienten, men det er mange små. Blant annet hjelper nettleseren nå brukeren med å fylle inn URL-er som brukeren har besøkt tidligere.

Mulighetene for skreddersøm av brukergrensesnittet forbedres enda et hakk, blant annet med grunnleggende støtte for GTK-temaer (GUI Tool Kit).

Nettleseren støtter nå en teknologi som kalles prefetching. Dette fungerer slik at når en bruker har gått inn på et webside, kan nettleseren laste ned andre websider det er sannsynlig at brukeren vil gå inn på, samtidig som brukeren leser den første siden. Hvilke sider dette er, settes av forfatteren av websiden ved å bruke den W3C-definerte taggen <link>. Dette gjøre at tiden det tar for brukeren å få lastet den neste siden vil bli kortere, siden dokumentet vil bli hentet fra nettleserens hurtigbuffer.

E-postklienten i Mozilla 1.2 har fått bedre filtreringsmuligheter, og adresseboken i Windows-utgaven kan nå synkroniseres med Palm-enheter.

Mozilla 1.2 kan lastes ned fra Mozilla.orgs nedlastingsside.

Til toppen