RESULTATERFINANS

Mozilla blir stiftelse, kastes ut av AOL Netscape

America Online ga i går 50 utviklere på Netscape sparken. Videre utvikling av nettleseren blir gjort i Mozilla Foundation, som får varemerker, logoer og 2 millioner AOL-dollar med på veien.

16. juli 2003 - 12:29

Dermed får Netscapes nettleser enda en spiker i kista.

Oppsigelsene kommer som en del av en reorganisering knyttet til AOL Netscapes satsning på den åpne kildekoden til web-leseren Mozilla.

Mozilla.org blir gjort om til en stiftelse og skal stå for videreutvikling av nettleseren. AOL skyter inn 2 millioner dollar, og overdrar varemerker og logoer til stiftelsen. Lotus-grunnleggeren Mitch Kapor går også inn med penger, 300.000 dollar. Kapor blir formann i stiftelsen.

Noen av pengene vil antagelig gå til å hyre inn nøkkelpersoner fra Netscape som nå mister jobben.

Netscape, som en gang var den totalt dominerende nettleseren, har mistet markedsandeler til Microsoft gjennom mange år. Nå har Internet Explorer mer enn 95 prosent markedandel, mens Mozilla og Netscape til sammen har litt over 4 prosent, ifølge OneStat.com.

Det siste store nederlaget kom da AOL nylig gjorde et forlik med Microsoft som sikrer at Internet Explorer blir standard nettleser for AOL de neste syv år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.