Mozilla døper om Firefox 3.1

Har så mye nytt at versjonsnummeret blir for forsiktig.

Mozilla døper om Firefox 3.1

Har så mye nytt at versjonsnummeret blir for forsiktig.

Forslaget om å gjøre endre versjonsnummeret til den neste utgaven av Firefox fra 3.1 til 3.5, har blitt tatt til følge. Det bekrefter Mozillas sjeftekniker, Mike Shaver, i et innlegg til nyhetsgruppen mozilla.dev.planning.

Forslaget om å gjøre dette har blitt fremsatt i flere fora, blant annet i den nevnte nyhetsgruppen.

Bakgrunnen for endringen av versjonsnummer er at den kommende versjonen av Firefox vil inkludere svært mye ny funksjonalitet, spesielt under skallet, til at versjonsnummeret bare øker med 0,1.

Den nye funksjonaliteten inkluderer den nye JavaScript-motoren Tracemonkey, Private Browsing, støtte for HTML5-elementer som canvas, video og audio, samt støtte for W3Cs Geolocation API Specification.

Den tredje betaversjonen av den kommende nettleseren vil fortsatt ha versjonsnummeret 3.1 beta 3, men dette blirt den siste med 3.1-nummert. Beta 3 skal etter planen slippes den 10. mars.

Derimot vil den fjerde betautgave av den kommende nettleseren hete Firefox 3.5 beta 4.

I en melding til e-postlisten til Mozilla L10n, som jobber med oversettelsen av Mozilla-produktene til en mengde språk, skriver Axel Hecht at den fjerde betaversjonen trolig kan ventes 4 til 5 uker etter utgivelsen av beta 3.

Til toppen