Mozilla får nytt navn

Utviklingen av Mozilla Application Suite er overtatt av en uavhengig gruppe, som vil gi ut nye utgaver under et «nytt» navn.

Utviklingen av Mozilla Application Suite er overtatt av en uavhengig gruppe, som vil gi ut nye utgaver under et «nytt» navn.

Koden til den opprinnelige og omfattende Internett-klienten til Mozilla Foundation, Mozilla Application Suite, skal som tidligere annonsert videreutvikles av en uavhengig utviklergruppe. Gruppen annonserte nylig at navnet på prosjektet er "SeaMonkey".

    Les også:

Navnet er det samme som det opprinnelige, interne kodenavnet for programvaren, og ble bestemt etter å ha vurdert en rekke alternativer foreslått av fellesskapet. Navnet skal nå varemerkebeskyttes.

Selv om Mozilla Foundation ikke anser den nye SeaMonkey-programvaren som en offisielt støttet oppgraderingsmulighet for dagens brukere av Mozilla Suite, vil stiftelsen hjelpe det nye prosjektet ved å tilby infrastruktur og samarbeid med utviklerne. Videreutviklingen av SeaMonkey ventes å føre til forbedringer som vil føres tilbake til Mozillas kodebase, for å bli inkludert i produkter som Firefox og Thunderbird.

SeaMonkey-gruppen planlegger å levere en alfautgave av SeaMonkey 1.0 i løpet av få uker. Denne skal stå fram som en forbedret utgave av både Mozilla 1.7.x og Mozilla 1.8 beta. Også brukere av Netscape 7.x skal kunne føle seg hjemme i den nye suiten, som altså vil tilby integrerte klienter for web, e-post, nyhetsgrupper og IRC, i tillegg til en HTML-editor.

SeaMonkey-prosjektet er foreløpig tilgjengelig på denne websiden.

Til toppen