Mozilla hopper over Firefox 1.1

Mozilla Foundation har utsatt lanseringen av den neste virkelige oppgraderingen av Firefox-nettleseren med flere måneder.

Mozilla Foundation har utsatt lanseringen av den neste virkelige oppgraderingen av Firefox-nettleseren med flere måneder.

Mozilla Foundation bekreftet i går at neste store utgave av Firefox først vil komme om flere måneder. Tidligere har det vært forventet at den neste utgaven av Firefox skulle være versjon 1.1, som skulle ha kommet allerede denne måneden, men etter en nylig endring av veikartet, er det klart at noen slik utgave likevel ikke blir utgitt. Det neste på veikartet er dermed en betaversjon av Firefox 1.5, som skal komme i august, trolig med lansering av fullversjonen i september.

Til ZDNet UK sier Tristan Nitot, president for Mozilla Europe at det har tatt noe lenger tid å legge til ny funksjonalitet enn først forventet. Den kommende utgaven skal også inkludere flere nyheter enn tidligere planlagt for 1.1, noe som gjør den til en større oppdatering enn opprinnelig tenkt. Derfor også endringen i versjonsnummeret.

- Du vil ikke se mange tilfeller hvor vi nevner en lanseringsdato, for vi vet det er risikabelt å nevne dem. Jeg har vært i programvarebransjen for lenge til å gjøre noen forpliktelser når det gjelder datoer - du ender alltid opp med å ta feil, sier Nitot.

Blant nyhetene som kan ventes i Firefox 1.5, er et automatisk oppdateringssystem, innebygd støtte for Scalable Vector Graphics og en pakke som skal gjøre det mulig å bygge skreddersydde klienter for webtjenester.

Til toppen