Mozilla kåret de beste Firefox-tilleggene

Vinnerne av Mozillas Extend Firefox Contest er kåret. Her er de beste utvidelsene til Firefox.

Vinnerne av Mozillas Extend Firefox Contest er kåret. Her er de beste utvidelsene til Firefox.

Mozilla utlyste i november i fjor en konkurranse hvor utviklere ble invitert til konkurrere om de beste utvidelsene (extensions) til Firefox 1.5. Bidragene måtte være innlevert innen 6. januar i år. Kun privatpersoner eller grupper av slike har kunnet delta.

I juryen satt folk fra blant annet Mozilla, Google og Yahoo!.

Nå er vinnerne blitt kåret. Det er blitt gitt tre hovedpremier og mindre premier til åtte kategorivinnere. Hovedpremiene besto av en kraftig Alienware Aurora 7500 Firefox Edition PC.

Den beste nye utvidelsen til Firefox 1.5 er Reveal laget av Michael Wu. Denne gjør det mulig for brukeren å se miniatyrbilder av websider i sesjonshistorikken og dermed raskere finne fram til siden brukeren ønsker.

Den beste oppgraderte utvidelsen, det vil si en utvidelse som også har eksistert til tidligere utgaver av Firefox, er Web Developer, laget av Chris Pederick. Denne utvidelsen tilbyr en mengde funksjonalitet rettet mot webutviklere- og designere.

Premien for beste utnyttelse av Firefox-funksjonalitet gikk til Firefox Showcase av Josep del Rio. Også dette er et verktøy for å vise miniatyrbilder av websider, men i dette tilfellet er det de åpne websidene plasser under de forskjellige fanene som vises samtidig, slik at brukeren lettere kan finne fram til den ønskede siden.

Les mer om konkurransen og de øvrige vinnerne på denne siden.

Til toppen