Mozilla Send

Mozilla klar med «Snapchat for vedlegg»

Lar deg dele opptil 1 gigabyte. Filen blir slettet etter første nedlasting.

Send gjør det enkelt å dele filer. Det er imidlertid en testpilot eller eksperimentell tjeneste fra Mozilla. Det betyr at den kan forsvinne.
Send gjør det enkelt å dele filer. Det er imidlertid en testpilot eller eksperimentell tjeneste fra Mozilla. Det betyr at den kan forsvinne. (Bilde: Fotofikling digi.no)

Lar deg dele opptil 1 gigabyte. Filen blir slettet etter første nedlasting.

Det mangler ikke på nettjenester som lar deg laste opp filer du kan dele med andre. Dropbox, Google Drive eller Microsoft Onedrive er noen eksempler.

Mozilla har laget et alternativ kalt «Send» der tilnærmingen er litt annerledes. Vedlegget eller filen du deler forsvinner for godt etter første nedlasting.

Du trenger heller ikke registrere deg, opprette konto eller logge inn for å bruke tjenesten.

Filen blir uansett slettet fra serveren etter 24 timer. Send er altså ikke egnet som arkiv, men du kan sende filer gjennom en sikker, privat og kryptert lenke som automatisk utløper.

Hensikten er å unngå at vedlegget forblir lagret på nettet for alltid, oppgir Mozilla. De er ellers kjent som utgiver av nettleseren Firefox.

Det er mulig å dele filer på opptil 1 gigabyte. Begrenset levetid for innholdet du deler gjør dette kan betraktes som en slags «Snapchat for fildeling», skriver The Verge.

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen