RESULTATERFINANS

Mozilla lever på Google

God vekst i inntektene for nettleser-stiftelsen.

Mozilla, med toppsjef Gary Kovacs i spissen, tjente gode penger på Google i 2011. Søkegiganten står for 85 prosent av inntektene til stiftelsen.
Mozilla, med toppsjef Gary Kovacs i spissen, tjente gode penger på Google i 2011. Søkegiganten står for 85 prosent av inntektene til stiftelsen. Bilde: Mozilla

Mozilla Foundation, stiftelsen som blant annet utvikler nettleseren Firefox, leverte torsdag sine regnskaper. Organisasjonen er en unik skapelse i nettets fauna: De har ikke overskudd som formål og de har ikke eiere som maser på hverken inntekter eller marginer.

Men det betyr ikke at de taper penger. Mozilla hadde nemlig en meget fin inntektsutvikling for fjoråret. Inntektene steg nemlig med 33 prosent fra 2010 til 2011. Totalt dro stiftelsen inn 163 millioner dollar i fjor, mot 123 millioner dollar året før.

Mesteparten av pengene, 161,9 millioner dollar, kommer fra royalty-inntekter. Her er Google den klart største bidragsyteren. Søkegiganten står nemlig for 85 prosent av inntektene i 2011.

I 2010 betalte Google rundt 100 millioner dollar for at de skulle være hovedleverandør av søk til nettleseren Firefox. Dette har økt i 2011, og kommer til å være større i inneværende år. I desember i fjor fornyet nemlig Mozilla og Google avtalen. Den nye avtalen løper til 2014.

Men det er også verd å merke seg i regnskapene at Mozilla fikk inn 448.000 dollar i donasjoner fra brukere i 2010. Dette er en kraftig fremgang fra året før da stiftelsen kunne inntektsføre 150.000 dollar.

Last ned regnskapet til stiftelsen her (pdf)

Utgiftene beløp seg i 2011 til 145,5 millioner dollar, opp fra 87,4 millioner dollar året før. Den største posten er selvsagt programvareutvikling.

Totalt har stiftelsen en balanse på 193,9 millioner dollar. Det gir stiftelsen et godt grunnlag til blant annet å utvikle et mobil-OS basert på Firefox, som ble varslet tidligere i år.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.