FORBRUKERTEKNOLOGI

Mozilla med betaversjon av Thunderbird 2

Den neste versjonen av e-postklienten Thunderbird begynner å ta form. Den første betaen er nå klar.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. des. 2006 - 13:11

Firefox 2 kom i slutten av oktober. Den neste utgaven av Mozillas e-postklient, Thunderbird, er derimot langt fra ferdig ennå. Den første betautgaven ble sluppet i går. Versjonen er ikke beregnet for vanlige brukere, men forteller en del om hva som kan ventes i den endelige utgaven. Betautgaven inkluderer en rekke nyheter.

Message Tags gjør det mulig for brukerne å lage sine egne tagger for å organisere e-post. Hver melding kan tilknyttes et ubegrenset antall tagger, som kan kombineres med lagrede søk og e-postvisninger. Søkeresultatene mellomlagres, slik at det skal gå raskere å gjenta et tidligere søk.

Brukergrensesnittet skal være oppdatert for å forbedre brukervennligheten. Dette inkluderer navigasjonsknapper for å bla gjennom meldingshistorikken, samt muligheten til å skreddersy meldingspaneler for å vise favorittmapper, uleste mapper og nylig brukte mapper.

Thunderbird 2 vil få bedre støtte for utvidelser eller plugins, blant annet ved å kunne legge til egne kolonner i meldingslisten eller å lagre spesielle meldingsdata i e-postdatabasen.

    Les også:

Offline-støtten skal være forbedret og tilstanden skal automatisk endres ettersom hvilken grad av nettverkstilknytning systemet har.

Windows-utgaven skal heretter benytte Nullsoft Scriptable Install System, noe som skal løse en rekke eldre, uløste problemer. Dessuten skal Mac-utgaven støtte begge de prosessorplattformene til Apple.

Mer informasjon finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.