UTVIKLING

Mozilla med «mer realistisk» nettlesertest

«Kraken» skal bidra til å gjøre nettlesere raskere på nye områder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2010 - 16:09

Det finnes i dag flere testsamlinger man kan kjøre for å sammenligne hvor raskt ulike nettlesere og nettleserversjoner greier å utføre visse oppgaver, blant annet V8, Dromaeo og SunSpider. Men disse har blitt kritisert for være temmelig syntetiske og måler JavaScript-ytelsen til nettlesere ved å benytte lite realistiske arbeidsoppgaver.

I går lanserte Mozilla en ny testsamling, Kraken, som skal gjøre noe med nettopp dette. I et blogginnlegg skriver Mozillas Rob Sayre at man med Kraken ønsker å fokusere på funksjonalitet i nettleserne som er for treg til at de kan benyttes i dag.

Sayre skriver videre at Kraken vil utvikles videre i tiden som kommer, blant annet med mer varierte og enda mer realistiske tester.

Mozilla inviterer andre til å bidra til videreutviklingen av Kraken, som er fritt tilgjengelig som åpen kildekode. I likhet med andre slike tester som er laget av nettleserleverandør, kan Kraken lett komme i fare for å bli kritisert av de andre nettleserleverandørene for å fokusere på områder hvor leverandørens nettleser gjør det spesielt godt. Det at andre aktører kan bidra til å utvikle testsamlingen videre, bør kunne redusere denne potensielle kritikken.

Digi.nos uhøytidelige kjøring av Kraken i Chrome 6 og Firefox 3.6 viser at Chrome så langt har klart bedre (1,14 til 2,58 ganger så rask i deltestene og 1,47 ganger bedre totalt). Men Sayre forteller i blogginnlegget at Mozillas testing av uferdige utgaver av Firefox 4 viser at den for tiden er mer en 2,5 ganger raskere til å gjennomføre Kraken enn det Firefox 3.6 er.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.