Mozilla med pluginsjekk for flere nettlesere

Mener oppdaterte plugins er viktig, selv om du ikke bruker Firefox.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mars 2010 - 11:08

Mozilla har siden i fjor høst tilbudt en webside som Firefox-brukere kan besøke for å sjekke om eventuelle nettleser-plugins de har installert, for eksempel Adobe Flash Player, har behov for å bli oppdatert.

Årsaken til dette er at mange av de vanligste programtilleggene av denne typen er preget av mange og alvorlige sårbarheter. Det er derfor viktig at man bruker de nyeste utgavene hvor i alle fall de mest kjente sårbarhetene har blitt fjernet.

Men siden ikke alle leverandørene av plugins tilbyr gode og automatiske oppdateringsmekanismer, kan det være vanskelig for mange pc-brukere å vite når det har kommet sikkerhetsoppdateringer til pluginene man har installert.

Mozillas Plugin Check-tjeneste gjør det enklere for Firefox-brukere å finne fram til plugins som har kommet i en nyere utgave, men problemet berører ikke bare brukere av stiftelsens nettleser.

Derfor vil Mozilla oppdatere tjenesten slik at også brukere av andre nettlesere kan benytte den. En testversjon som støtter alle de fem vanligste nettleserne, er tilgjengelig her. En nærmere beskrivelse er tilgjengelig her. Støtten for Internet Explorer, som tilbyr et annet programmeringsgrensesnitt for plugins enn de øvrige, er noe begrenset. Men i alle fall Silverlight, QuickTime, Java, Shockwave Flash og Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library blir gjenkjent.

Mozilla Plugin Check i Internet Explorer
Mozilla Plugin Check i Internet Explorer
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.