BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mozilla-milepæl på jubileumsdag

Mandag var det nøyaktig fem år siden Netscape offentliggjorde kildekoden til Communicator 5.0 på Mozilla-nettstedet. På jubileumsdagen nådde Mozilla-prosjektet nok en stor milepæl.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2003 - 11:00

Som digi.no skrev i april 1998, gjorde Netscape kildekoden til nettleseren og e-postklienten Communicator tilgjengelig på nettstedet Mozilla.org den 31. mars i 1998. Dette var på mange måter den virkelige starten for prosjekter bak Mozilla-programvaren, som i dag er blant de mest utbredte nettleserne, selv om markedsandelen er svært mye lavere enn Internet Explorer.

Samme dag som jubileet fant sted, nådde prosjektet en ny, betydelig milepæl, nemlig feilrapport nummer 200.000, som ble opprettet klokken 13:11 i går (digi.no er noe usikre på hvilken tidssone det er snakk om).

Mozilla.org startet i november i fjor en konkurranse hvor alle kunne prøve å gjette hvilken dato feilrapport nummer 200.000 ville bli sendt inn. Premien er en spesielle minne-CD med Mozilla 1.0. Men etter det digi.no kjenner til, har ikke organisasjonen offentliggjort noen vinner ennå.

Nå er det ikke slik at alle feilrapportene Mozilla.org mottar faktisk beskriver nye feil. De aller fleste av meldingene beskriver faktisk tidligere rapporterte feil. I tillegg brukes Bugzilla, som feilrapporteringssystemet kalles, også av brukerne til å foreslå ny funksjonalitet, samt å gi tilbakemeldinger om blant annet selve organisasjonen, om nettstedet, om utviklingsverktøyene og om sideprosjekter som Camino og Phoenix.

Mozilla.org kom i midten av mars ut med versjon 1.3 av nettleseren. De største nyhetene er et spamfilter som brukerne forteller at fungerer svært godt, og Midas, som er funksjonalitet som gjør det mulig å integrere et vindu med rik tekstredigering i nettleseren. Dette skal til nå kun ha vært tilgjengelig i Internet Explorer, men åpner nå for slike muligheter på andre plattformer. Blant annet i forbindelse med publikasjonssystemer vil slik funksjonalitet være nyttig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.