Mozilla.org døper om nettleser

Mozilla-prosjektet har gitt den selvstendige nettleseren Firebird et nytt navn.

Mozilla-prosjektet har gitt den selvstendige nettleseren Firebird et nytt navn.

Mozilla.org har endret navnet til prosjektets separate nettleser fra Firebird til Firefox. Dette skjedde i forbindelse med at versjon 0.8 ble klar i dag.

Firefox tilsvarer i stor grad nettleserdelen i Mozilla, men inkluderer altså ikke e-postklient, webdesign-verktøy og en del annet som følger med Mozilla. Også e-postklienten fra Mozilla finnes i en separat utgave. Den heter Thunderbird. Versjon 0.5 av denne ble utgitt i dag.

Mozilla-prosjektet har døpt om nettleseren fordi også et annet åpen kildekodeprosjekt, et databasesystem basert på en tidligere utgave av Borland Interbase, også heter Firebird.

Nytt i Firefox 0.8 er et nytt nedlastingsverktøy, et brukervennlig installasjonsverktøy for Windows-brukerne, bedre håndtering av utvidelser, bedre håndtering av bokmerker, samt et nytt tema for Mac OS X-brukere.

Nytt i Thunderbird 0.5 er blant annet muligheten til å synkronisere adresseboken med Palm-enheter, forbedret støtte og ytelse i forbindelse med IMAP-tilkoblinger, forbedre LDAP-støtte, sikker passordautentisering ved å benytte SSPI (Security Support Provider Interface) NTLM (NT LAN Manager) for SMTP og POP3, bedre migrering fra Netscape 4.x og bedre stavekontroll og engelsk ordbok.

Begge programmene kan lastes ned fra Mozilla.org.

Til toppen