BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mozilla skal avlive gammel Firefox

Tvangsoppdaterer med mindre brukerne uttrykkelig har sagt «nei».

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2011 - 15:49

Firefox 3.5 har fått leve lenger enn planlagt, men nå er det slutt. Den aller siste sikkerhetsoppdateringen ble gitt ut i april og nå planlegger Mozilla å «tvangsoppdatere» alle de 12 millioner aktive brukerne til versjon 3.6.

Dette skriver Mozillas Christian Legnitto her.

Mozilla hadde helst sett at flest mulig tar i bruk Firefox 4, men velger i første omgang å flytte 3.5.x-brukerne over til den kommende 3.6.18-versjonen. Denne skal etter planen gis ut i andre halvdel av juni.

Brukere som absolutt ikke vil forlate Firefox 3.5, til tross for sikkerhetsrisikoen dette på sikt vil utgjøre, kan fortsatt beholde den snart to år gamle utgaven av nettleseren. Men det krever at automatisk oppdatering av nettleseren er deaktivert. Med denne funksjonaliteten aktivert, vil nettleseren bli oppdatert.

Forskjellene på Firefox 3.5 og 3.6 er ikke de helt store, med en brukers synspunkt. Det er en del endringer under skallet, blant annet at plugins som Flash Player kjøres i separate prosesser i Firefox 3.6. Det er ventet at en oppdatering vil gå smertefritt for de aller fleste, selv om det finnes nettleserutvidelser til Firefox 3.5 som ikke støtter Firefox 3.6.

Ikke alle detaljer i den planlagte oppgraderingsprosessen er helt spikret. En oversikt over alternativene finnes her.

Omtrent samtidig som at Firefox 3.6.18 blir tilgjengelig, skal Mozilla også lansere Firefox 5. Senere i år skal også Firefox 6 og 7 blir utgitt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.