Mozilla tetter en rekke sikkerhetshull

Mozilla Foundation har kommet med nye utgaver av både Thunderbird og Mozilla Suite.

Mozilla Foundation har kommet med nye utgaver av både Thunderbird og Mozilla Suite.

Mozilla Foundation publiserte mandag oppdaterte utgaver av både e-postklienten Thunderbird og pakkeløsningen Mozilla Application Suite.

Thunderbird er nå kommet i versjon 1.0.2. Versjon 1.0.1 ble kansellert. Årsaken var at det tok lenger tid enn planlagt å få den ut, samtidig som at stiftelsen ønsker å gi ut Thunderbird og Firefox i omtrent samme takt. Den 1.0.2-versjon av Firefox kan derfor ventes om ikke så lenge.

Det er fem ulike sikkerhetshull i Thunderbird som nå tettes. Flere av dem regnes som alvorlige. Sårbarhetene er beskrevet på denne siden.

I tillegg skal stabiliteten til e-postklienten være noe forbedret.

Framtidigen til Mozilla Application Suite er en smule uklar. Mozilla Foundation er i ferd med å overlate prosjektet til andre frivillige, men skal fortsatt, til en viss grad, vedlikeholde produktserien som nå er utgitt, det vil si versjon 1.7.x.

    Les også:

I går kom, som tidligere lovet, versjon 1.7.6. Denne tar for seg en rekke sikkerhetshull - hele 15 i tallet. Flere av sårbarhetene er de samme som er blitt tettet i den nyeste utgaven av Thunderbird og i 1.0.1-utgaven av Firefox. Flere av oppdateringene regnes som kritiske.

En oversikt over sårbarhetene finnes på denne siden.

For å laste ned de oppdaterte utgavene, gå inn denne siden og velg produktet som skal oppdateres.

Til toppen