Mozilla tetter en rekke sikkerhetshull

Mozilla Foundation har kommet med nye utgaver av både Thunderbird og Mozilla Suite.

Mozilla Foundation publiserte mandag oppdaterte utgaver av både e-postklienten Thunderbird og pakkeløsningen Mozilla Application Suite.

Thunderbird er nå kommet i versjon 1.0.2. Versjon 1.0.1 ble kansellert. Årsaken var at det tok lenger tid enn planlagt å få den ut, samtidig som at stiftelsen ønsker å gi ut Thunderbird og Firefox i omtrent samme takt. Den 1.0.2-versjon av Firefox kan derfor ventes om ikke så lenge.

Det er fem ulike sikkerhetshull i Thunderbird som nå tettes. Flere av dem regnes som alvorlige. Sårbarhetene er beskrevet på denne siden.

I tillegg skal stabiliteten til e-postklienten være noe forbedret.

Framtidigen til Mozilla Application Suite er en smule uklar. Mozilla Foundation er i ferd med å overlate prosjektet til andre frivillige, men skal fortsatt, til en viss grad, vedlikeholde produktserien som nå er utgitt, det vil si versjon 1.7.x.

    Les også:

I går kom, som tidligere lovet, versjon 1.7.6. Denne tar for seg en rekke sikkerhetshull - hele 15 i tallet. Flere av sårbarhetene er de samme som er blitt tettet i den nyeste utgaven av Thunderbird og i 1.0.1-utgaven av Firefox. Flere av oppdateringene regnes som kritiske.

En oversikt over sårbarhetene finnes på denne siden.

For å laste ned de oppdaterte utgavene, gå inn denne siden og velg produktet som skal oppdateres.

Til toppen