BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mozilla vil komme bedriftene i møte

Foreslår egen bedriftutgave av Firefox med 42 ukers vedlikehold.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. sep. 2011 - 15:49

Mozillas hyppige utgivelse av nye Firefox-utgaver har skapt problemer for bedrifter. Seks uker mellom hver utgivelse gjør det vanskelig for bedrifter å få testet én utgave før den neste er klar – til tross for at tilgangen på Aurora- og betautgavene i teorien bidrar til forlenge perioden med ytterligere tolv uker.

Mens Mozilla tenker på hvordan disse utfordringene skal løses, tilbyr stiftelsen fortsatt sikkerhetsoppdateringer til Firefox 3.6. Men fra og med utgivelsen av Firefox 4 er det kun den til enhver tid nyeste versjonen som vedlikeholdes med sikkerhetsoppdateringer og andre feilfikser.

Denne uken presenterte Mozilla et forslag om hvordan man både kan sørge for at de fleste brukere av Firefox til enhver tid har tilgang på den nyeste nettleserteknologien fra stiftelsen, samtidig som at bedriftsbrukerne gis en løsning som de kan akseptere.

Forslaget går ut på å gi ut Firefox i en Extended Support Release-utgave (ESR). Disse skal i så fall gis ut langt mindre hyppig enn de ordinære Firefox-utgaven.

Foreslått syklus for utgivelse av Firefox ESR. <i>Bilde: Mozilla</i>
Foreslått syklus for utgivelse av Firefox ESR. Bilde: Mozilla

Ifølge forslaget vil hver femte Firefox-versjon også bli utgitt som en ESR-utgave. Det foreslås at dette vil gjøres fra og med Firefox 8, som skal komme i begynnelsen av november. Men det er ingenting ved forslaget som er avgjort ennå.

Hver ESR-versjon vi deretter støttes i 42 uker, altså med en viss overlapp med neste utgivelse. I denne perioden vil det gis ut sikkerhetsoppdateringer til ESR-utgavene som fjerner sårbarheter med kritisk eller høy alvorlighetsgrad. Disse utgivelsene vil komme samtidig med nye versjoner av de ordinære Firefox-utgavene, altså hver sjette uke.

Mindre alvorlige sårbarheter vil i utgangspunktet ikke bli fjernet før ved neste ESR-utgivelse. Dette betyr at det er noe forhøyet risiko å bruke ESR-utgavene, i alle fall i slutten av hver supportperiode.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.