FORBRUKERTEKNOLOGI

Mozilla vil satse mer på e-postklient

Mozillas e-postklient har kommet i skyggen av nettleseren Firefox. Nå skal Thunderbird i fokus.

19. sep. 2007 - 07:18

Mens de fleste nok har en viss kjennskap til Mozillas nettleser, Firefox, er produktet Thunderbird langt mindre kjent. Dette er Mozillas e-postklient, som konkurrerer med produkter som Microsofts Outlook, Apple Mail, Novells Evolution, KMail og ikke minst webbaserte e-postklienter.

Mozilla har i flere måneder drøftet hvordan man best skal kunne bringe Thunderbird mer fram i lyset og å videreutvikle programmet, som er tilgjengelig til Windows, Mac OS X og Linux.

Det stiftelsen vil gjøre er å øke investeringene knyttet til Thunderbird gjennom å opprette en ny organisasjon som skal være et heleid datterselskap av stiftelsen, slik Mozilla Foundation er i dag. Dette skriver Mitchell Baker, administrerende direktør i Mozilla Foundation, i et blogginnlegg denne uken. Den nye organisasjonen har ikke fått noe navn ennå, men kalles foreløpig «MailCo» og vil ledes av David Ascher, som har vært teknisk sjef for ActiveState, som leverer åpen kildekodebaserte utviklingsverktøy.

    Les også:

Målene til det nye selskapet skal ifølge Baker være å ta vare på Thunderbird-brukerne, å tilby bedre og dypere e-postløsninger i Thunderbird, å vekke det samme engasjementet og innovasjonen som man finner i fellesskapet rundt Firefox, samt å skape en bedre brukeropplevelse for en rekke ulike Internett-baserte kommunikasjonsformer. Dette går på hvordan e-post bør fungere i forhold til teknologier som lynmeldinger, RSS, IP-telefoni, SMS og annet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.