Mozillas Prism omgjort til Firefox-utvidelse

Mozilla har gjort store endringer i programmet for kjøring av webapplikasjoner på skrivebordet.

Mozillas Prism omgjort til Firefox-utvidelse

Mozilla har gjort store endringer i programmet for kjøring av webapplikasjoner på skrivebordet.

Mozilla kunngjorde i fjor høst at stiftelsen utvikler en enkel nettleser med funksjonalitet som gjør at tilpassede webapplikasjoner kan opptre omtrent som vanlige skrivebordsprogrammer. Blant annet skulle hver webapplikasjon kjøres som en separat prosess. Den enkle nettleseren ble kalt Prism.

    Les også:

Nylig kunngjorde Mozilla at planene nå er endret. I stedet for å tilby Prism som et separat program, skal løsningen nå tilbys som en utvidelse til Firefox-nettleseren. Med denne skal Firefox-brukerne kunne skille webapplikasjoner direkte ut fra Firefox. Det hele gjøres ved hjelp av valg på verktøymenyen.


Det skal nå også være mulig å velge et ikon som kan representere webapplikasjonen på skrivebordet. Hver webapplikasjon kan kjøres i sin egen profil, slik at en webapplikasjon kan installeres flere ganger på maskinen av forskjellige brukere.

Foreløpig avhenger løsningen av noen spesielle skripts, men det jobbes med å ta i bruk kommende og eksisterende webstandarder som taggene link og meta.

Prism-utvidelsen til Firefox støttes av Firefox 3.0b3pre og nyere. Den kan lastes ned fra denne siden, men er i en svært tidlig utgave.

Les mer om Prism i dette blogginnlegget.

Til toppen