MP3.com spiller bedre enn forventet

Den kjente amerikanske Internett-tjenesten MP3.com taper mye mer penger enn de omsetter. Men resultatene for andre kvartal var bedre enn ventet.

Den nettbaserte musikktjenesten MP3.com har vært i hardt vær om dagen. Ikke er platebransjen så happy for at selskapet gjør brukerne i stand til å laste ned musikk fra nettet, selskapet tjener heller ingen penger på denne geskjeften.

Dette er tydelig i tallene for andre kvartal, som ble lagt frem i går. Selskapet fikk et nettoresultat på svimlende 177 millioner dollar, 1,6 milliarder norske kroner, i minus. Samme periode i fjor hadde selskapet et underskudd på 18,1 millioner dollar, 165,2 millioner norske kroner. Det melder Wall Street Journal.

Holder man utenfor alle ikke-operative kostnader selskapet har hatt, avsetninger og goodwill med mer, fikk selskapet et underskudd på 5,2 millioner dollar, 48 millioner norske kroner. Samme periode i fjor hadde selskapet et tilsvarende underskudd på 6,3 millioner dollar, 58 millioner norske kroner.

Dette kvartalsresultatet ble langt bedre enn det analytikerne forventet, melder Wall Street Journal.

Omsetningen var ikke så begredelig lesning. Selskapet endte kvartalet med en omsetning på 20,2 millioner dollar, 185 millioner norske kroner. Samme periode i fjor hadde selskapet en omsetning på fattige 1,9 millioner dollar, 17,35 millioner norske kroner.

MP3.com har hatt ett hardt kvartal bak seg. Som digi.no tidligere har skrevet om, har ikke plateselskapene jublet over selskapets produkter og tjenester. Men det hører også med til historien at selskapet inngikk ett forlik med de store gutta i amerikansk platebransje, Warner Music Group og BMG ble tvunget i kne, mente mange.

Les mer om rettssakene til MP3.com:


MP3.com spiller opp til forlik
Plateselskaper saksøker MP3.com

Hva forliket endte på er ikke offentlig, men kilder Wall Street Journal har snakket med hevder MP3.com måtte betale hvert av selskapene 20 millioner dollar, 183 millioner norske kroner.

Til toppen