MP3-entusiaster bruker kopibeskyttelse mot kopibeskyttelsen

Entusiaster bruker samme "skitne" triks som platebransjen, for å gjøre platebransjens forsøk på å stoppe musikk-kopiering forgjeves.

Entusiaster bruker samme "skitne" triks som platebransjen, for å gjøre platebransjens forsøk på å stoppe musikk-kopiering forgjeves.

Aimster har funnet en løsning på problemet med utelukkede filer i Napster-nettverket.

Løsningen er en veldig enkel rutine som ommøblerer litt på filnavnene for at Napsters program ikke skal kunne hindre dem i å bli delt. Alikevel skal det være enkelt nok for brukeren å forstå hva filnavnene betyr. Om Napster lager et filter som blokkerer dette ute, vil Aimster saksøke.

Aimster har funnet to støttepunkter:
1. Det som ligger på en brukers maskin, delt eller ikke, er brukerens ansvar, og å kartlegge dette er å innvadere brukerens privatliv.
2. Hvis Napster finner ut hvordan Aimsters filter virker, og så legger inn funksjoner for å blokkere dette, så er det brudd på nøyaktig den samme loven som Napster ble dømt etter - DMCA eller Digital Millennium Copyright Act.

DMCA er en lov som setter strenge grenser for hvordan andres digitale innhold kan benyttes. I denne sammenhengen er både musikkfiler og filtere digitalt innhold, og om Napster knekker dette filteret og så legger inn sperre for det, så er det helt klart et brudd. Det samme gjelder for platebransjen. De blir nå offer for nøyaktig den samme lov som hjalp dem til å knekke Napster.

Aimsters program har fått navnet Pig Encoder, på grunn av at det bruker fundamentale regler i "Pig Latin" (røverspråk), og kan lastes ned fra Aimster Pig Encoder Page

Til toppen