MP3 jukebox til stereoanlegget

Det finnes bærbare MP3-spillere og MP3-spillere for bilen, men MP3-spilleren spesielt beregnet for hjemmet har latt vente på seg. Nå kommer den også.

MP3 har lenge vært et format man enten har hørt på fra datamaskinen i ganske god kvalitet, eller fra en MP3-spiller med nedsatt kvalitet. Det har vært nødvendig siden lagringskapasiteten har vært for dårlig. For de som ville høre på MP3-musikk i andre rom enn datarommet, var valget gitt: Enten ta med en MP3-spiller med dårlig kvalitet og koble den til stereoanlegget med tilsvarende lydkvalitet, eller å trekke lange kabler fra datamaskinen og miste muligheten til å styre avspillingen.
Nå har Voyetra Turtle Beach lansert et system som gjør at du kan koble datamaskinen til stereoanlegget, fjernstyre avspillingen, og du slipper lange kabler - forutsatt at du har en telefonkontakt i nærheten av både datamaskin og stereoanlegg.


Enheten bruker nemlig telefonlinjene dine til å overføre data. Den ringer ikke opp og den forstyrrer heller ikke telefonsamtalene dine, men den bruker kobbertrådene for å lage et slags nettverk. Når alt er koblet opp, kan du fjernstyre avspillingen - enten via fjernkontrollen som følger med, eller med knapper på selve enheten.

Enheten ble annonsert på WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) på tirsdag, så det er ennå ikke klart verken om eller når den kommer til Norge, eller hva prisen vil ligge på.

Til toppen