MP3- og Java-støtte for Game Boy Advance

Ved hjelp av en tilleggsmodul kan det snart være mulig å spille av MP3-filer eller Java-spill på Game Boy Advance.

Ved hjelp av en tilleggsmodul kan det snart være mulig å spille av MP3-filer eller Java-spill på Game Boy Advance.

Er du lei av å betale en formue for nye spill til ungenes (eller kanskje din) Game Boy (nye spill koster gjerne 400-600 kroner)? Snart vil du trolig kunne kjøpe en løsning som gjør det mulig å spille Java-spill basert på MIDP (Mobile Information Device Profile) på disse små spillenhetene.

aJile Systems vil komme med et innstikkskort til Nintendos Game Boy Advance (GBA) og GBA SP som inneholder en Java-motor basert på grensesnittene i Suns MIDP-løsning. Denne teknologien benyttes også av mange mobiltelefoner med Java-støtte, og finnes også til PalmOS. Mange spill kan gratis lastes ned fra ulike nettsteder, på sikt også fra JAMiD-nettstedet.

Modulen, som kalles JAMiD JAM-ID100C, tilbyr også støtte for avspilling av MP3-filer. Både MP3-filer og spill lagres på et standard MMC (MultiMedia Card) lagringskort.

For å laste spill og MP3-filer over på kortet, kobles det til en Windows-basert PC ved hjelp av en medfølgende USB-kabel - eventuelt med en kortadapter med støtte for MMC-kort.

MMC-kortet som følger med JAMiD rommer bare 8 MB, nok til omkring 40 spill. Men MMC-kort finnes i størrelser opp til 128 MB.

Ifølge IDG.se vil JAMiD JAM-ID100C komme som en utviklerutgave i begynnelsen av april. Den vil da koste 199 dollar. Det er ikke oppgitt når vanlige utgaver vil bli tilgjengelige -serieproduksjon har ennå ikke blitt satt i gang. Heller ikke noen pris er oppgitt. Men det er grunn til å tro at prisen for de vanlige utgavene vil bli lavere enn for de tidlige utviklerversjonene.

Enheten blir vist fram under den pågående CeBIT-messen.

Til toppen