BEDRIFTSTEKNOLOGI

MP3-programmet Napster åpner sikkerhetshull

Ved hjelp av et verktøy som åpner og utnytter et sikkerhetsproblem i det populære MP3-programmet Napster, har en gruppe hackere gjort det mulig for andre å laste ned alle filer fra harddisken din.

Einar Ryvarden
21. jan. 2000 - 13:55

En amerikansk hackergruppe har laget et verktøy som åpner og skaper et sikkerhetsproblem for det populære MP3-programmet Napster. Hackerprogrammet lar uvedkommende se på og laste ned alle filene på din PC, skriver nyhetstjenesten til Yahoo.

Napster er et program for å publisere og laste ned MP3-filer over Internett. Programmet er blitt populært fordi det lar brukere samle seg online og dele MP3-filer. Programmmet reklamerer med at du slipper å prøve døde MP3-lenker.

Les om hvordan Napster fungerer:
Stjele eller dele MP3? Jakten på nettmusikk er blitt enklere
Men Napster gjør egentlig om PCen din til en Internett-server for å la andre brukere laste ned dine MP3-filer. Kanskje det ikke bare er MP3-filer du åpner opp. Det skal være hackergruppen Black Mothers Ass som oppdaget et sikkerhetsproblem i Napster og laget programmet som utnytter det.


Hackergruppen sier til Yahoo at de har spredd programmet til venner og bekjente og regner med at disse sprer det videre. Napster selv sier de jobber med å lukke sikkerhetsproblemet og henviser foreløpig til klausulene for bruk av programmet som fraskriver seg alt ansvar.

Det foreligger foreløpig ingen informasjon om Napster-problemet på deres nettside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.