MP3-spiller med FM-sender

Nå kan du selv kringkaste MP3-musikk over FM-båndet. Riktignok med temmelig begrenset rekkevidde.

Digital Innovations tilbyr en MP3-spiller, Neuros, som gjør det mulig å lytte til musikken på en hvilken som helst FM-radio innen en avstand på inntil 20 meter. I tillegg kan musikk overføres trådløst mellom to Neuros-enheter, siden spilleren også har innebygget radio. Men kvaliteten blir da selvfølgelig ikke den samme som det de fleste MP3-filer tilbyr.

Les også


Ifølge NyTeknik.se kan Neuros også gjenkjenne musikk. Når man hører en bra låt på radioen, trykker man på en knapp og spiller inn 30 sekunder av låten. Når Neuros så kobles til en Windows-basert PC, kan den ved hjelp av programvare koble seg opp mot en database på Internett som identifiserer låten og forteller brukeren hva det er for musikk som ble spilt.

Man også gjøre opptak av tale via den innebygde mikrofonen, eller spille inn musikk direkte fra en CD-spiller eller annen lydkilde. Lyden gjøres da direkte om til MP3-filer i spilleren minne.

Spilleren kan leveres med en 20 GB stor harddisk. Uten harddisken må all musikken lagres i det interne minnet som er på 128 MB.

Om spilleren vil dukke opp i norske butikker er usikkert på grunn av radiosenderen. Det er ikke fritt fram for alle å starte sin egen radiokanal, selv om rekkevidden bare er 20 meter.

Neuros støtter MP3-filer med en bitrate på opptil 320 kbps. Innspillingen skjer med en bitrate på mellom 64 og 160 kbps.

Prisen for enheter i USA er 249 dollar for Neuros uten harddisk, og 399 dollar når harddisken følger med. Harddisken skal også kunne kjøpes separat for 179 dollar.

Spilleren veier 160 gram uten harddisk og 260 gram med harddisk. Dimensjonene er 134 x 79 x 33 millimeter.

Til toppen