MP3-spiller på under 30 gram

Verdens minste MP3-spiller blir mindre og mindre, og nå er den mindre enn en fyrstikkeske. Her har du som er glad i morsomme nyvinninger og vil prøve deg som importør en mulighet.

Et japansk firma med det heller utradisjonelle navnet Dynamic Naked Audio (forkortet DNA) har lansert en MP3-spiller de selv påstår er verdens minste: Spilleren veier usle 30 gram og er mindre enn en fyrstikkeske. Målene på spilleren er bare 46mm (bredde) X 53 (høyde) X 16 (dybde).

Spørsmålet man må stille seg når en spiller blir såpass liten som dette er jo hvor lett den er å bruke, samt kvaliteten på lyden. digi.no har ikke testet spilleren, og kan derfor ikke uttale seg om dette. Det som taler for seg selv er jo at spilleren er så liten at mange ting som normalt er innebygget ikke lenger har plass. Man må for eksempel ha en ekstern enhet for å legge inn nye sanger på kortene og en parallellkabel for å koble denne til datamaskinen. I tillegg støtter spilleren maksimalt 64 MB RAM. I en tid da utseende og "unikhet" er konge, kan det dog hende at det er verdt det.

Spilleren har etter det digi.no kjenner til ingen norsk importør, men det er mulig å bestille den direkte fra firmaets websider. De annonserer også etter distributører, så dette er kanskje en god måte å sette i gang en liten bedrift på ?

Prisen er i underkant av 170 dollar, og da får man med det man trenger for å komme i gang. Ekstra minnekort vil du trenge omtrent med en gang, så det kan man like gjerne kjøpe med det samme.

Spesifikasjonene på spilleren er:

Størrelse 46X 53 X 16 (millimeter)
Vekt: ca 30g
Antal kortplasser 2 MMC-spor
Signal to Noise Ratio 85dB
Forvrengning 0.01 ~ 0.1%
Frekvensområde 20Hz ~ 20kHz
Strømkilde LR03 AAA x 1
Equalizer 3 innstillinger (Rock, Pops, Jazz)
Batterlevetid ca 4 timer
Til toppen