MP3-spiller som fyllepenn

På Comdex-messen i Las Vegas lanserer Sony "Music Clip", en MP3-spiller formet som en fyllepenn og like stor. Musikkfiler lades fra en PC over en USB-kabel.

På Comdex-messen i Las Vegas lanserer Sony "Music Clip", en MP3-spiller formet som en fyllepenn og like stor. Musikkfiler lades fra en PC over en USB-kabel.

Spilleren nytter flash-minne og kan lagre opptil to timer med musikk. Ifølge News.com vil Music Clip primært markedsføres som tilleggsutstyr til Sonys bærbare PC-er i Vaio-serien.

Ideen er at du bruker PC-en til å hente musikk fra Internett, og bygger opp din private musikksamling på PC-ens disk. Det du vil lytte til, laster du i spillerens flash-minne, gjennom en USB-kabel.

Spilleren vil i første omgang gjøres tilgjengelig i Japan. I januar får de første amerikanerne kjøpe innretningen. Prisen skal være 299 dollar, eller nærmere 2500 kroner.

Music Clip leveres sort eller sølvfarget. Ørepropper lagres inne i apparatet. I tillegg til MP3-filer kan det også avspille Microsoft-formatet WAV og Sonys proprietære format ATRAC3. Tonekontrollen har tre innstillinger: rock, pop og jazz. Flash-minnet er på 64 MB. Et AA-batteri skal holde til fem timers avspilling. Med batteri veier hele apparatet i underkant av 50 gram.

Det stilles bestemte minimumskrav til PC-en som Music Clip skal forholde seg til. De viktigste gjelder prosessoren - minst 233 MHz Pentium - og at operativsystemet må være Windows 98.

Les andre MP3-nyheter på digi.no:


Little Steven gjør comeback på MP3 og Freetrax
Få norske menyer i WinAmp
Bill "Stein" Wyman ruller ut MP3-album
Frikjent for MP3-lenker
Splitter (ny) Pine: Bærbar MP3 CD-spiller

Til toppen