MPX ble vekstvinner på IT i fjor

Av de ti største norske IT-butikkene på nett, ble MPX vekst-vinneren i fjor. Her er hele listen:

MPX ble vekstvinner på IT i fjor

Av de ti største norske IT-butikkene på nett, ble MPX vekst-vinneren i fjor. Her er hele listen:

Det er tett mellom IT-butikkene på nett i det lille norske markedet, men ikke alle gjør det like bra.

Bransjebladet IT-bransjen har samlet inn tall fra de ti største nettbutikkene som selger IT-varer på nett.

Til sammen økte butikkene omsetningen fra 1,659 til 1,921 milliarder kroner fra 2004 til 2005.

Prosentmessig er det Netshop.no som vokser mest med 60 prosent i fjor, noe som er imponerende, men selskapet hadde enda høyere mål. Netshop er en nykommer og at en oppstart koster penger understrekes av et tap på 1,8 millioner i fjor.

Det er Mpx.no (inkludert deres fotobutikk Xd.no) som hadde størst vekst i fjor og endte opp med en vekst på 45 prosent. Mpx omsatte for 296,5 millioner kroner i 2005 og det skjer mens overskuddet øker. Mpx øker dermed sitt forspranget fra Dropzone som tidligere var størst, for Dropzone stod stille i fjor.

Det er likevel langt igjen til markedsleder, Komplett-sjef Eric Sandtrø. Komplett økte salget med 14 prosent i fjor og la på seg 108 millioner kroner i omsetning - mot 92 millioner kroner i vekst for Mpx.

PSdata.no vokste med 10 prosent til 165 millioner, og beholder dermed fjerdeplassen.

Listen mangler dog en flere viktige aktører, blant annet nettbutikken til Elkjøp. Elkjøp oppgir ikke tall og skiller ikke ut hva som er IT og tradisjoenlle hvitevarer. Heller ikke aktører som Dell er med i sammenligningen.

Her er listen over de fem største:

I tillegg har it-bransjen samlet inn og delvis estimert salget til fem mindre aktører.l

Den store taperen i 2005 Multicom som ifølge it-bransjens estimater faller med 21 prosent til en omsetning på 50 millioner kroner. Mamoz.no står på stedet hvil på 61 millioner og PCutstyr.no vokser litt til 65 millioner. Idedata.no omsatte for 38,5 millioner og spesialbutikken Microsplex.no omsatte for 30 millioner kroner.

Til toppen