MPX.no vil ikke bare selge IT lengre

IT-nettbutikken MPX.no vokser i rakettfart og utvider nå med to grupper nye varer.

MPX.no vil ikke bare selge IT lengre

IT-nettbutikken MPX.no vokser i rakettfart og utvider nå med to grupper nye varer.

MPX.no er den nest største IT-vare-nettbutikken i Norge og den som vokser raskest om dagen. I dag la MPX frem tall som viser en vekst i oktober på hele 52,7 prosent sammenlignet med salget i oktober 2005.

MPX solgte IT-varer for 39,3 millioner kroner i oktober i år og girer nå opp et nytt hakk med noe det er mindre konkurranse på.

MPX følger dermed etter Komplett.no med å utvide vareutvalget til nye markeder - der det kanskje mulig å tjene mer penger enn i det notorisk hardt pressede IT-markedet.

- Marginene på leker og spill er mye bedre enn på IT. Det er i slike markedet vi ønsker å utvide, Ole Vinje, administerende direktør i TCG, til digi.no. Hvitevarer et et av områdene vi vurderer, men logistikken med større og tyngre varer skaper noe utfordringer, medgir han.

Komplett har utvidet med hvitevarer, kontorprodukter, el-verktøy og el-varer til huset, men MPX går en annen vei. I disse dager lanserer nettbutikken en ny avdeling med leker og spill.

- Leker ser vi som en naturlig utvidelse av vårt produktutvalg, sier daglig leder Tom Tychesen i MPX.no. Det vil i stor grad være interaktive leker vi kommer til å tilby som radiostyrte biler og roboter. Men vi vil også ha mer tradisjonelle leker som bilbaner, brettspill og dukker.

Tychesen lover at det kommer flere utvidelser.

- Lansering av leker er første trinn i utvikling av butikken og produktspekteret. Undersøkelser vi har gjennomført viser at leker er et produktområde mange ønsker å handle hos oss, forteller han.

MPX.no er et selskap under IT-holdingselskapet Torp Computing Group ASA.

Til toppen