MPX satser på multimediesenter

Nettbutikken MPX mener komplette hjemunderholdningmaskiner vil bli høstens store slager.

Den norske nettbutikken MPX lanserte onsdag MPX MediaStation, en ny PC designet for typisk plassering i tv-benken.

MediaStation er både stereoanlegg, DVD-spiller, radio og tv-mottaker i ett, i tillegg til å være en PC. Den kan blant annet lagre tv-programmer, og styres fra en egen fjernkontroll.

Maskinen, som er basert på Asus Digimatrix Digital Entertainment PC barebone, monteres og testes i Norge. MPX leverer den i to grunnmodeller, men kundene kan velge en del andre komponenter ved bestilling.

- Dette produktet vil i løpet av kort tid finnes i mange norsk hjem, men i første omgang vil det være innovatører under 30 som er førstegangskjøperne av produktet, sier Hugo Rask-Jensen, daglig leder i MPX, i en pressemelding.

    Les også:

Den rimeligste grunnmodellen av MediaStation, som koster 9395 kroner, er utstyrt med 2,4 GHz Celeron-prosessor, 256 MB minne, 120 GB harddisk, DVD-brenner, SIS 315 grafikkløsning med inntil 64 MB delt minne. Denne har utganger for VGA, DVI-D, HDTV (1080i, 720i, 525i) og S-Video.

Lydløsningen er basert på AC97 med seks kanalers lyd og S/PDIF-utgang.

Maskinen har innebygd radiomottaker for FM og AM, samt tv-mottaker med støtte for time-shift og forhåndsprogrammerbare opptak. Den leveres med tre nettverkskort - trådløst (802.11b), et for 10/100 Mbit/s Ethernet og et for 10/100/1000 Ethernet.

I fronten er det fire USB 2.0-kontakter og to Firewire-kontakter (4-pin og 6-pin). I tillegg er S/PDIF-utgangen plassert her, sammen med en 7-i-1 minnekortleser (CF I/II, MD, MS, SD, MMC, SM). I fronten er det også volumkontrollknapp og "audio DJ"-knapper.

På baksiden av maskiner er blant annet utgangene fra skjermkortet og nettverksadapterne plassert, i tillegg til fire USB 2.0-kontakter.

Maskinen leveres som standard med Windows Xp Home Edition som operativsystem.

Til toppen