MPX satser på multimediesenter

Nettbutikken MPX mener komplette hjemunderholdningmaskiner vil bli høstens store slager.

Nettbutikken MPX mener komplette hjemunderholdningmaskiner vil bli høstens store slager.

Den norske nettbutikken MPX lanserte onsdag MPX MediaStation, en ny PC designet for typisk plassering i tv-benken.

MediaStation er både stereoanlegg, DVD-spiller, radio og tv-mottaker i ett, i tillegg til å være en PC. Den kan blant annet lagre tv-programmer, og styres fra en egen fjernkontroll.

Maskinen, som er basert på Asus Digimatrix Digital Entertainment PC barebone, monteres og testes i Norge. MPX leverer den i to grunnmodeller, men kundene kan velge en del andre komponenter ved bestilling.

- Dette produktet vil i løpet av kort tid finnes i mange norsk hjem, men i første omgang vil det være innovatører under 30 som er førstegangskjøperne av produktet, sier Hugo Rask-Jensen, daglig leder i MPX, i en pressemelding.

    Les også:

Den rimeligste grunnmodellen av MediaStation, som koster 9395 kroner, er utstyrt med 2,4 GHz Celeron-prosessor, 256 MB minne, 120 GB harddisk, DVD-brenner, SIS 315 grafikkløsning med inntil 64 MB delt minne. Denne har utganger for VGA, DVI-D, HDTV (1080i, 720i, 525i) og S-Video.

Lydløsningen er basert på AC97 med seks kanalers lyd og S/PDIF-utgang.

Maskinen har innebygd radiomottaker for FM og AM, samt tv-mottaker med støtte for time-shift og forhåndsprogrammerbare opptak. Den leveres med tre nettverkskort - trådløst (802.11b), et for 10/100 Mbit/s Ethernet og et for 10/100/1000 Ethernet.

I fronten er det fire USB 2.0-kontakter og to Firewire-kontakter (4-pin og 6-pin). I tillegg er S/PDIF-utgangen plassert her, sammen med en 7-i-1 minnekortleser (CF I/II, MD, MS, SD, MMC, SM). I fronten er det også volumkontrollknapp og "audio DJ"-knapper.

På baksiden av maskiner er blant annet utgangene fra skjermkortet og nettverksadapterne plassert, i tillegg til fire USB 2.0-kontakter.

Maskinen leveres som standard med Windows Xp Home Edition som operativsystem.

Til toppen