RESULTATERFINANS

MPX vokser raskere enn Komplett

Det er fremdeles langt igjen til markedsleder Komplett, men nettbutikken MPX og Hugo Rask Jensen vokser raskt.

7. juli 2004 - 10:20

Komplett er den soleklart største nettbutikken i Norge med en omsetning av IT-produkter i første kvartal på 520 millioner kroner. Det siste kvartalet har veksten for Komplett slakket av, primært på grunn av innføring av nytt IT-system.

Men det er ser ikke ut til å være noe i veien med markedet og tørsten etter å handle hele maskiner og komponenter på nett.

MPX-sjef Hugo Rask Jensen forteller at i første halvår har gitt selskapet en vekst på nærmere 30 prosent i forhold til samme periode i fjor, og juni har vært en særdeles god måned. Komplett meldte i går også om vekst i juni etter et skuffende salg i april og mai.

MPX.no forventer å omsette for 210 millioner kroner i år. Dette er en vekst på 30 % fra fjoråret hvor selskapet omsatte for 162 millioner kroner, forteller Rask-Jensen.

MPX er eid av Web Utvikling, et underselskap av Torp Computing Group, som også eier blant Itegra.

Også MPX har vært gjennom et større systembytte, men ikke like omfattende som Komplett som byttet ut all ERP med et SAP-system. I mai lanserte MPX en oppgradert nettbutikk med ny teknisk funksjonalitet og nytt design. Oppgraderingen av nettbutikken gjør at selve kjøpsprosessen nå har blitt enda enklere for kundene.

- En del av salgsløftet kommer av at vi samtidig lansert en egen produksjonslinje for MPX PC, og kundene kan nå ved hjelp av en PC bygger på nettsiden skreddersy en MPX PC etter ønske, forteller Rask-Jensen.

- TV, video og kamera-salget drar også opp, folk har feriepenger de bruker på mer typiske konsumentprodukter, sier han.

Nettbutikker som Komplett og MPX håndterer etterhvert mye små bedrifter i tillegg til sine privatkunder. MPX rapporterer nå at rundt en fjerdel av salget går til bedriftskunder.

- MPX.no har i dag klart å befeste sin posisjon som en av de to største nettbutikkene i Norge innen gjeldene produktområder, og vi sikter mot å bli en klar nummer 1, forteller Rask-Jensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.