Mr. Jet legger ned i Norge

Det Spray-eide nettreisebyrået Mr. Jet legger ned sin avdeling i Norge. Dermed mister fire ansatte jobben. Det skal styres fra Stockholm.

Det Spray-eide nettreisebyrået Mr. Jet legger ned sin avdeling i Norge. Dermed mister fire ansatte jobben. Det skal styres fra Stockholm.

Mr. Jet skulle erobre verden, men da luften gikk ut av dotcom selskapene, flydde investorene. Mr. Jet sin norgesavdeling er det siste tapet i en lang rekke med konkurser og restruktureringer.

- Vi har ikke lengre noen ansatte i Norge. Vi skal drive Mr. Jet i Norge fra Stockholm, sier Henrik Kjellberg til digitoday.no. En person klarer å drive dette på samme måte som det åtte kunne tidligere, og derfor satser vi fra Sverige. Det har hele tiden vært et mål for Mr. Jet å la kunden selv ta håndtering av bookingen. Det viktige er å være lønnsom.

Mr. Jet i Norge sysselsatte fire personer, som nå alle er satt på gata.

- Det er leit, fordi dette er meget flinke mennesker, sier Kjellberg til digitoday.no. Han forteller at teknologien som ligger til grunn i løsningen muliggjør at aktiviteten i Norge opprettholdes.

Det er det svenske investeringsselskapet Spray Ventures, som tidligere i år solgte Spray Network AB (portalene) til Lycos Europe, som eier Mr. Jet. Det svenske selskapet sier anslagsvis 77 prosent av aksjene i selskapet, mens de ansatte eier resten.

Men til tross for nedleggelsen i Norge er ikke Kjellberg pessimist:

- Vi forventer en positiv kontantstrøm en gang i neste år, og jobber for å få til dette. Alle utgiftsposter blir derfor gjennomgått nøye, forteller Kjellberg til digitoday.no.

Kjellberg legger til at ingen norske kunder vil bli skadelidende, og at alle partnerprogrammene vil bli opppretholdt.

- Vi håper på å gjøre vår service stadig bedre, selv om vi er basert i Stockholm, sier Kjellberg.

Til toppen