BEDRIFTSTEKNOLOGI

MS Office blokkerer Linux-veksten på vanlige PC-er

Sjefen i VA Linux Systems mener at Microsofts Office-suite er den viktigste årsaken til at veksten av Linux på vanlige PC-er er begrenset.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. jan. 2000 - 09:51

I et intervju med CNBC denne uken sa sjefen i VA Linux Systems, Larry Augustine, at det er Office og ikke Windows som er Microsofts viktigste aktivum. Han beskrev MS Office som den ene, store applikasjonen for desktop-arenaen og mente Linux ikke vil gjøre noe større gjennombrudd innen dette området før en sterk nok rival dukker opp. Programvarepakker som StarOffice har i hvert fall så langt ikke greid å rokke ved MS Office sin posisjon, til tross for at blant annet produktet fra Sun er gratis for de fleste.

Augustine mener likevel ikke at Linux-veksten vil stagnere. Tvert imot ser han en lovende utvikling innen markedene for avanserte arbeidsstasjoner og infrastruktur for Internett. Men salg til vanlige stasjonære PC-er vil kun forbli en liten del av selskapets omsetning de nærmeste årene.

En annen faktor som gjør at mange PC-brukere har vanskelig for å gi slipp på Windows, er dataspill. Selv om stadig flere spill også kommer i Linux-utgaver, er utvalget for Windows kanskje hundre ganger større.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.